Seizoensgroenten & fruit

28 mei 2021

Wij denken er eigenlijk niet bij na en vinden het gewoon dat groente- en fruitsoorten altijd maar verkrijgbaar zijn. Immers, veel supermarkten verkopen groenten het hele jaar door. Maar, bijvoorbeeld sperziebonen zijn in Nederland een groot deel van het jaar niet te oogsten.  Deze komen dan ook vaak uit verre landen en worden hier geïmporteerd.

Maar weet je dat het voor ons lijf veel beter zou zijn om met de seizoenen mee te eten?

Ons lichaam is prachtig afgestemd op de natuur en seizoensgebonden groenten bevatten precies díe vitaminen en mineralen die je lichaam op dit moment van het jaar juist nodig heeft.Wist je dat de natuur elk seizoen groenten en fruit maakt, met daarin stofjes waar je lichaam precies in die periode behoefte aan heeft? Met de seizoenen mee-eten is dus gezonder, beter voor het milieu, smaakvoller én voordeliger voor je portemonnee.

Wanneer je met de seizoenen mee-eet en ook nog eens van lokale boeren koopt, heb je de meest verse groenten en fruit; vol vitaminen en mineralen. Dat merk je niet alleen aan je lichaam maar deze producten hebben ook nog eens meer smaak! Neem als voorbeeld de Betuwse aardbeien die in de Lingegaerdt op dit moment volop verkrijgbaar zijn. Een heerlijk zoete en volle smaak én goed gerijpt.

Zonnige groet, Marleen

Voor meer info: www.holistischbinnenveld.nl

© 2021 Streekwinkel de Lingegaerdt

Openingstijden

Maandag van 13:00 - 18:00 uur
Dinsdag t/m vrijdag van 9:00 - 18:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 17:00 uur

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze winkel

Aanmelden
Contact

Streekwinkel De Lingegeardt
Grote Molenstraat 116
6661 NG Elst

info@streekwinkeldelingegaerdt.nl
www.streekwinkeldelingegaerdt.nl