Uitgelicht: Homoet eieren

19 mei 2021

Homoet eieren: verser kan niet
Wist u dat er 60.000 kippen wonen in de stallen van Homoet? En dat deze kippen samen zo’n 55.000 eieren per dag leggen? De eieren worden iedere ochtend via de lopende band aangevoerd in het sorteercentrum naast de stallen. Vanuit daar worden ze klaargemaakt voor transport naar verschillende winkels en groothandels in Gelderland; ook naar streekwinkel de Lingegaerdt!

Vrije-Uitloop: een bewuste keuze
De legkippen wonen in 3 ruime stallen. Deze stallen zijn ingericht met volières waarin zich legnesten, waterlijnen, voerlijnen, zitstokken en mestbanden bevinden. Iedere ochtend staan de kippen te trappelen om naar buiten te mogen!

Volop beweegruimte
De stal is zo gebouwd dat de kippen zich op verschillende hoogten kunnen bewegen. Dit kan, doordat er stellingen in de volières staan van ruim 2,5 meter hoog, de kip kiest zelf of ze naar boven, of naar beneden wil.
Vrije uitloop, de kip is de baas.
Aan de stallen zit een volledig overdekte wintergarden, extra fijn voor wanneer het guur en koud is buiten. Via deze wintergarden kunnen de kippen het weiland in lopen, dit in tegenstelling tot scharrelkippen die nooit buiten komen. Vandaar dat de Homoet kippen “Vrije-Uitloopkippen” worden genoemd.
“Wij hebben er bewust voor gekozen om alleen vrije uitloopkippen te houden. Dit maakt dat wij trots zijn dat onze kippen een betere leefomgeving hebben en we de eieren als vrije uitloopeieren mogen aanbieden. Er wordt goed voor onze dames gezorgd!”

Eieren van Homoet zijn vanaf 1,59 voor zes te koop.

© 2021 Streekwinkel de Lingegaerdt

Openingstijden

Maandag van 13:00 - 18:00 uur
Dinsdag t/m vrijdag van 9:00 - 18:00 uur
Zaterdag van 8:00 - 17:00 uur

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze winkel

Aanmelden
Contact

Streekwinkel De Lingegeardt
Grote Molenstraat 116
6661 NG Elst

info@streekwinkeldelingegaerdt.nl
www.streekwinkeldelingegaerdt.nl